Recht en advocatuur

« Back to Home

Echtscheidingsadvocaat

Gepost op

Als echtscheidingsadvocaat van Van Andel Advocatenkantoor treed je een hele interessante wereld binnen die elementen bevat die vaak leuk maar soms ook minder prettig zijn. Je zult bijvoorbeeld prachtige resultaten kunnen bereiken in het vertegenwoordigen van mensen die zonder jouw hulp totaal de kluts waren kwijtgeraakt. Soms echter, zoals met zoveel dingen in het leven, kom je ook onplezieringe dingen tegen. Al met al is het je taak om je client de zo goed mogelijk bij te staan.   

Voogdijzaken van echtscheidingsadvocaat

Gedurende het verloop van de zaak zul je in de meerderheid van de gevallen ook te maken krijgen met voogdijkwesties. Bij wie komen de kinderen terecht, bijvoorbeeld? Hierbij hoort zeker ook het alimentatievraagstuk. Er zijn vaste bedragen maar misschien kun je in elk individueel geval ook tot specifieke afspraken komen. Wat doe je als de betalende ouder in het buitenland woont? Is er een alimentatieplicht en zo ja, hoe staat die in verhouding tot de bezoekregeling? Uiteindelijk staat het welzijn van de kinderen voorop, en dat is natuulijk ook het beste. Besef nogmaals dat je als een rots in de branding je client het beste wil bieden dat mogelijk is.   

Tarieven

De advocatuur is een vrij beroep en daar hoort een vrij salaris bij. Je mag vragen wat je wil maar in de praktijk geldt dat het wel in verhouding moet staan met je ervaring en resultaten op de werkvloer. Een succesvolle advocaat zal nu eenmaal meer kunnen verdienen dan iemand die maar net komt kijken in het wereldje. Wel zul je rekening moeten houden dat je af en toe voor nop een zaak moet doen voor de staat zodat ook mensen met een kleinere beurs zich kunnen laten adviseren door een raadsman. Vele pas beginnende advocaten dromen van een torenhoog salaris en een glanzende carrière, maar vergeten daarbij wel eens dat het keihard werken is om zo´n status te bereiken. Al met al is de droom van een topadvocaat moeilijk te verwezelijken. Ten eerste ben je niet de enige, er is moordende concurrentie. Ten tweede moet je jezelf op zo´n manier bewijzen dat je met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. Dat is niet onmogelijk maar zoals gezegd niet voor iedereen weggelegd.   

Echtscheidingsadvocaat of mediation

Als echtscheidingsadvocaat behartig je de belangen van één partij. Als mediator sta je als het ware in het midden van de strijd, hetgeen wil zeggen dat je fungeert als bruggebouwer tussen twee strijdende kampen. Misschien een wijs alternatief? Immers, je kan je zo objectiever opstellen en je focus richten op een acceptabel compromis voor beide partijen.


Delen