Recht en advocatuur

« Back to Home

Het belang van familierecht

Gepost op

Een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in familierecht heeft te maken met een ruim draagvlak van verschillende zaken. De afgelopen jaren hebben een flinke toename gezien in dit soort zaken. Zaken die onder het familierecht vallen zijn onder meer: alimentatie, erfrecht, bewind en omgangsregelingen. Echter de bekendste zaken die zullen voorkomen zijn toch wel echtscheidingszaken. Het is vaak het geval dat er bij dit onderdeel tegelijk veel nevenzaken geregeld moeten worden. Een familierecht advocaat kan hier goed mee uit de voeten en kan u idealiter helemaal door uw scheiding of ander probleem heen loodsen.

De vereniging van Familierecht Advocaten: Scheidingsmediators

Als een advocaat zich heeft gespecialiseerd in familierecht kan deze zich aansluiten bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Deze vereniging zorgt voor een kwaliteitsgarantie van de advocaten. Consumenten kunnen hier terecht met hun vragen en kunnen zoeken naar een advocaat die hen bij hun zaken kan helpen. De leden van de FAS kunnen pas toetreden nadat ze 5 jaar op actief op hun werkgebied zijn geweest. Daarnaast moeten ze ook de opleiding tot advocaat-scheidingsmediator hebben behaald. Op deze manier kan de vereniging van de FAS de beste kwaliteit garanderen. De leden dienen zich ook continue bij te blijven scholen. Ook voor erfrecht kunnen zij een speciale opleiding volgen. Erfrecht is weer een hele andere tak van familierecht en zeker net zo ingewikkeld. Hoe je het ook wend of keert, een zaak in deze branche brengt veelal heftige emoties met zich mee. Daarom is het goed om een erkende en bekwame advocaat in de zaken naast je te hebben staan. (bron: vereniging FAS)

Waarom gebruik maken van een mediator?

Bij de FAS zijn de advocaten ook opgeleid tot scheidingsmediator. Iets wat vaak de voorkeur heeft in een scheiding waarbij de partijen nog normaal met elkaar door een deur kunnen. Met behulp van een mediator kunnen de partners gezamenlijk afspraken maken over hun opkomende scheiding. Zo kan de mediator bijstaan met de ouderschapsplanning en de verdeling van de goederen. Ook kan deze u helpen bij alle vragen die u misschien heeft of hulp bij nodig heeft. Wanneer de mediator tevens ook advocaat is kan hij u gezamenlijk vertegenwoordigen in de rechtbank. Het proces loopt op deze wijze vriendschappelijker doordat u niet als partijen tegenover elkaar komt te staan. De scheiding zal hierdoor sneller en makkelijker kunnen plaatsen vinden. Een ander voordeel is dat de kosten hierdoor ook minder hoop oplopen. Via de FAS kunt u een passende advocaat/mediator vinden die u door uw scheiding heen kan helpen.

Op zoek naar een juridische specialist zoals een echtischeidingsadvocaat die u kan bijstaan voor, tijdens en na de afwikkeling van uw scheiding? Neem dan eens een kijkje bij TRC Advocaten te Valkenswaard.


Delen