Recht en advocatuur

« Back to Home

De arbeidsrecht advocaat

Gepost op

Het komt nogal eens voor dat er problemen ontstaan wanneer u voor een baas werkt. De problemen kunnen zeer verschillend van aard zijn. Daarbij kunt u denken dat de relatie verstoord is tussen u en uw werkgever, maar het kan ook zijn dat er problemen zijn met uw collega's. Het komt ook soms voor dat het gaat over conflict van een arbeidsovereenkomst. Wanneer de arbeidsomstandigheden veranderen of andere aanpassingen worden gedaan tijdens de werkzaamheden kunnen problemen ontstaan. Na een ziekte moet worden re-integreerde. Dat geeft vaak problemen. Bij al deze soort problemen kan het voorkomen dat u niet meer weet wat u kunt en mag doen. Als u bij dit punt beland bent, is het goed dat u een arbeidsrecht advocaat in de arm neemt. 


Contact

Zodra u uw eerste gesprek heeft met de arbeidsrecht advocaat, zal deze u wijzen wat uw rechten en plichten zijn. In veel gevallen is een persoonlijk bezoek aan de arbeidsrecht advocaat niet noodzakelijk. In veel gevallen kunnen de problemen ook telefonisch worden opgelost. Lukt het niet telefonisch, dan volgt er een persoonlijk gesprek. Hiervoor zal dan een afspraak worden vastgelegd. Tijdens het gesprek neemt u een besluit dat u er werk van wilt maken of niet. Indien u doorgaat krijgt u een vaste arbeidsrecht advocaat toegewezen. Deze toegewezen arbeidsrechtsrecht advocaat zal u dan tot aan het einde helpen.


De kosten

Bij het eerste gesprek zal worden nagegaan wat de kosten van de werkzaamheden zijn. De kosten die u heeft moeten goed worden vastgelegd. De arbeidsrecht advocaat die u toegewezen krijgt, zal nagaan of u misschien recht heeft op toegewezen gefinancierde hulp. Het komt soms voor dat een dergelijke rechtshulp verkrijgbaar is. Ook zal de arbeidsrecht advocaat proberen dat uw werkgever meebetaald voor de oplossing van het conflict. Dat zal zeker worden geprobeerd bij een ontslag. Wordt de beslissing in verband met het betalen van de kosten overgelaten aan de rechtbank, dan zal vaak het besluit worden genomen dat iedere partij zijn eigen proceskosten betaalt.


Dreigend conflict

Zorg dat u bij een conflict of een aankomend conflict een goede advocaat zoekt die u kan benaderen wanneer het zover is. Een goede advocaat zal zeker geld kosten maar wanneer de advocaat de werkzaamheden goed verricht zal u daar zeker profijt van hebben. Bij een eventuele procedure zullen de werkzaamheden met een diepgang uitgewerkt moeten worden. Laat daarom niet alleen de onkosten vooraf uitrekenen, maar ook wat het u zal opleveren als u doorgaat er werk van maakt. Het oplossen van een conflict kan soms lang duren. Indien de relatie tussen u en uw werkgever verstoord is kun u beter ander werk gaan zoeken.

Op zoek naar een zorgvuldige arbeidsrechtadvocaat Beks & Beks Advocaten


Delen